Familietentoonstelling Fabeltjeskrant & De natuur

Fabeltjeskrant expositie in Kasteel Groeneveld

ZOEF, ZOEF, ALLEMAAL NAAR KASTEEL GROENEVELD! NU OPEN VOOR PUBLIEK!

Ga naar Kasteel Groeneveld in Baarn voor de tentoonstelling: Fabeltjeskrant en de natuur. Met aandacht voor de unieke ontstaansgeschiedenis, de totstandkoming en de karakters van verschillende fabeldieren.

Er is een aparte ‘ontdekzolder’ voor de kinderen, waar ze kunnen spelen, rennen en leren. Compleet met vangspel in het ‘enge’ bos en een klushoek in de werkplaats van Ed en Willem Bever.

Bijzonder is de uitgebreide aandacht voor allerlei maatschappelijke onderwerpen die in de ruim 1612 afleveringen vaak op subtiele wijze werden verwerkt.
Al meer dan 20 jaar koppelt Kasteel Groeneveld de familietentoonstellingen, met een aparte ontdekzolder voor kinderen, aan een boek-, strip- of filmfiguur. Er zit zoveel natuur in alle verhalen dat de link makkelijk te maken is.

Naast de tentoonstelling is er een buitenspeurtocht en een educatief programma voor schoolgroepen.

Let op: actie voor klanten van PLUS Bilthoven –
Op vertoon van handpop en kassabon twee kaartjes voor de prijs van een.

Bekijk alle karakters zoals Ed en Willem Bever bij expositie in Kasteel Groeneveld
Bekijk originele rekwisieten en decors van De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant tentoonstelling Fabeltjesland

Op 29 september 2018 opende de tentoonstelling ‘Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant’, die een hommage bracht aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Het was toen precies 50 jaar geleden dat de serie voor het eerst op de televisie werd uitgezonden.

De tentoonstelling was interessant voor iedereen die de serie nog kent uit zijn of haar jeugd. Onder andere de echte poppen en decors uit de serie waren te bewonderen. Ook voor kinderen was de tentoonstelling een ‘must see’. Ze konden zich uitleven in het klusbedrijf van Ed en Willem Bever en ronddwalen door het Dierenbos.
De tentoonstelling was een co-productie van Bureau Vermaeck en Theo Braams Projecten.