50 JAAR FABELTJESKRANT

Hallo, Meneer de Uil…

Vijftig jaar geleden, las Meneer de Uil voor het eerst voor uit de Fabeltjeskrant. Generaties ‘kijkbuiskinderen’ groeiden op met Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en al die andere bekende dieren uit het Grote Dierenbos. ‘Hatsikidee’, ‘Tuut-tuut-tuut-tuut’ en natuurlijk ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ zijn gevleugelde uitspraken die voor altijd in ons collectieve geheugen staan gegrift.

Hallo, Meneer de Uil – 50 jaar Fabeltjeskrant vertelt voor het eerst het complete verhaal van de totstandkoming van dit unieke tv-instituut, de dieren uit Fabeltjesland en de mensen achter de schermen. Het boek staat bol van de mooie plaatjes en exclusief archiefmateriaal. Ontdek opnieuw de muziek, de dubbele bodems en de diepere lagen. Want dieren zijn immers precies als mensen.

Bladzijde uit het boek 50 jaar De Fabeltjeskrant 1
Bladzijde uit het boek 50 jaar De Fabeltjeskrant 2
Bladzijde uit het boek 50 jaar De Fabeltjeskrant 3
Bladzijde uit het boek 50 jaar de Fabeltjeskrant 4
Wat vinden onze lezers van dit jubileumboek?

Reacties van lezers van ``Hallo, Meneer de Uil``

Onderstaande reacties en andere reviews zijn terug te vinden via Bol.com

Hier zat ik nou echt op te wachten zo’n mooi boek van een van de beste kinderen/volwassenen serie van Nederland mooi compleet echt mooi vorm gegeven leuke weetje echt top elke fabeltjeskrant fan moet hem hebben!

Jaspercastricum

Het boek ” Hallo meneer de Uil” vertelt de geschiedenis van dit beroemde kinderprogramma. heerlijk rijk geïllustreerd bladerboek waarbij vele herinneringen worden opgehaald. Het boek is een ware ode aan 50 jaar fabeltjeskrant en een must voor iedereen!

EMBV
Ik ben ermee opgegroeid en ken het liedje nog steeds uit mijn hoofd. In mooi geschreven artikelen staat informatie over hoe de fabeltjeskrant is ontstaan, de personages, hoe het gemaakt werd en het geeft een duidelijk beeld over de tijdsgeest van de jaren zestig, zeventig en tachtig.
benko75