Welkom op de officiële website van De Fabeltjeskrant

Het Grote Dierenbos!

Welkom op onze pagina. Achter deze pagina gaat de wereld van De Fabeltjeskrant en het Grote Dierenbos voor u open. Wij wensen u veel plezier met onze bioscoopfilm en de 52 nieuwe afleveringen in 2019. Bekijk onze website hier.

De nieuwste film over het Grote Dierenbos, wat kunt u verwachten?

Vijftig jaar na de eerste uitzending van De Fabeltjeskrant komt Meneer de Uil terug! Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever uit het Grote Dierenbos in Fabeltjesland beleven hun avonturen dit keer niet op de kijkbuis maar als gloednieuwe animatiefilm in de bioscoop. De film ‘De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen’ is vanaf 19 december te zien.

Georgina Verbaan en Richard Groenendijk zijn onderdeel van de stemmencast voor ‘De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen’! Georgina spreekt de stemmen in van “tuut-tuut-tuut-tuut” Truus de Mier en Zaza Zebra en Richard Groenendijk is vanaf de kerstvakantie te horen als Ed & Willem Bever. Elsje Scherjon, die vanaf het eerste moment de stem van Juffrouw Ooievaar heeft ingesproken, doet dat nu ook voor de bioscoopfilm. Niemand minder dan Armin van Buuren sprak de stem in van het nieuwe personage DJ Wally.

Armin van Buuren heeft ook een gedeelte van de muziek voor de film verzorgd.

De film wordt een feest voor drie generaties; één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke introductie van De Fabeltjeskrant. In het najaar van 2018 werd uitgebreid het 50-jarig jubileum van De Fabeltjeskrant gevierd met onder meer de bioscoopfilm, een boek, de Kinderpostzegelactie en een tentoonstelling in Rotterdam.

Over de Film van de Fabeltjeskrant

De makers van de nieuwe film over het Grote Dierenbos

De aankondiging van de vierde serie werd in maart 2016 bekendgemaakt. Rubinstein Pictures en Animatie Studio Grid werkten toen aan een 3D-versie van de serie. Robin de Levita is betrokken bij de plannen. In 2019 kunnen we nog veel meer verwachten van De Fabeltjeskrant. Houd daarom de website in de gaten om niets te hoeven missen.

“De film is een feest voor drie generaties”, stelt producent Robin de Levita. “Eén van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.”

Rubinstein Media en Animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie.

In de nieuwe afleveringen kunnen we weer ouderwets genieten van Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, Truus de Mier, Ed en Willem Bever en natuurlijk Meneer de Uil. Hij zal uw kinderen weer vertrouwd “oogjes dicht en snaveltjes toe” wensen.

Over de film

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland: Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen team Zwart en team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

Hatsikidee!

Een vliegmachine voor Stoffel de Schildpad
Meneer de Uil denkt na
Meneer de Uil met de Fabeltjeskrant in de hand
Moderne Meneer de Uil met zonnebril
Gebruik Meneer de Uil zonder achtergrond

Wat kunt u verwachten van de nieuwe afleveringen?

De gebeurtenissen in het Grote Dierenbos beloven weer actueel te zijn. Wellicht dat u vroeger als kind de lading nog niet helemaal kon begrijpen, maar dit zult u nu wel doen. Al bij de start in oktober 1968 waren de karakters een afspiegeling van de mensen in Nederland.

‘De Fabeltjeskrant de film’ is een film voor jong en oud. Door de makers is de grootste zorg besteed aan het waarborgen van de nostalgische waarde. De film en nieuwe afleveringen van De Fabeltjeskrant zijn geanimeerd, geheel naar de verwachtingen van de tijd waarin wij nu leven. Ondanks de geanimeerde figuren en decors hebben de makers toch perfect de herkenbaarheid van de authentieke figuren en decors weten te behouden. Wilt u een preview van de nieuwe bioscoopfilm bekijken? Klik dan hier.

Wie kunt u weer in het Grote Dierenbos verwachten?

Hieronder een opsomming van de bekendste De Fabeltjeskrant karakters:

Meneer de Uil, Bor de Wolf, Borita, Chico Lama, Droes de Beer, Ed en Willem Bever (de Gebroeders Bever), Gerrit de Postduif, Greta 2, Harry Lepelaar, Hondje Woef, Isadora, Paradijsvogel, Jodokus de Marmot, Juffrouw Mier, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos, Margaretha Bontekoe, Martha en Miera Hamster, Meindert het Paard, Melis Das, Meneer de Raaf, Mister Maraboe, Momfer de Mol, Oléta Vulpecula, Piet de Pad, Rocus de Vrije Vogel, Sjefke Schelm, Snoespoes een Lamaar, Stoffel de Schildpad, Teun Stier, Thijl Schavuit, Truus de Mier, Woef Hektor, Woefdram, Zaza Zebra en Zoef de Haas.

Mocht u goed op de hoogte willen blijven van alles wat er nog gaat komen? Bezoek De Fabeltjeskrant FaceBookpagina en like deze. Op deze manier kunt u alle ontwikkelingen volgen. 2019 belooft het jaar van De Fabeltjeskrant te worden.

Wilt u nu al meer van de Fabeltjeskrant en de rijke historie van het programma? Dan is er nu een boek beschikbaar ‘Hallo Meneer de Uil’. Bestel het snel, leuk voor jezelf of prachtig om cadeau te geven.

Vijftig jaar geleden, las Meneer de Uil voor het eerst voor uit de Fabeltjeskrant. Generaties ‘kijkbuiskinderen’ groeiden op met Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en al die andere bekende dieren uit het Grote Dierenbos. “Hatsikidee”, “Tuut-tuut-tuut-tuut” en natuurlijk “Oogjes dicht en snaveltjes toe” zijn gevleugelde uitspraken geworden die voor altijd in ons collectieve geheugen staan gegrift.

‘Hallo, Meneer de Uil – 50 jaar Fabeltjeskrant’ vertelt voor het eerst het complete verhaal over de totstandkoming van dit unieke tv-instituut, de dieren uit Fabeltjesland en de mensen achter de schermen. Het boek staat bol van de mooie plaatjes en exclusief archiefmateriaal. Ontdek opnieuw de muziek, de dubbele bodems en de diepere lagen. Want dieren zijn immers precies als mensen.

Wij wensen u veel kijkplezier en hopen dat u de nieuwe afleveringen weer fantastisch vindt!

Voor nu, oogjes dicht en snaveltjes toe.