De Grote Dierenbos Spelen

De Fabeltjeskrant De Film

GROOT NIEUWS UIT FABELTJESLAND!

Bekijk waar je de film nog in de bioscoop kunt zien!

Wil je weten of de Fabeltjeskrant bioscoopfilm nog bij jou in de bioscoop draait? Bekijk het overzicht dan hier: https://www.fabeltjeskrantfilmtickets.nl/

Vijftig jaar na de eerste uitzending van De Fabeltjeskrant is Meneer de Uil terug! Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever uit het Grote Dierenbos in Fabeltjesland beleven hun avonturen dit keer niet op de kijkbuis maar als gloednieuwe animatiefilm in de bioscoop. De film De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen is nu te zien.

Georgina Verbaan en Richard Groenendijk zijn onderdeel van de stemmencast voor DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN! Georgina spreekt de stemmen in van tuut-tuut-tuut-tuut Truus de Mier en Zaza Zebra en Richard Groenendijk is te horen als Ed & Willem Bever.
Bor de Wolf met verboden te picknick bord bij het Praathuis

Elsje Scherjon, die vanaf het eerste moment de stem van Juffrouw Ooievaar heeft ingesproken, doet dat ook voor de bioscoopfilm. Niemand minder dan Armin van Buuren heeft zijn stem geleend aan het nieuwe personage DJ Wally en er zijn een aantal hits van Armin in de film te horen.

De film is een feest voor drie generaties; één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke introductie van De Fabeltjeskrant. Het 50-jarig jubileum van De Fabeltjeskrant werd in het najaar van 2018 uitgebreid gevierd met de bioscoopfilm, een boek, de Kinderpostzegelactie en een tentoonstelling in Rotterdam. 

Over de Fabeltjeskrant Film

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland; Peter Panda uit het Buitenste Bamboebos. Hij is de neef van Droes de Beer en is op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN is geproduceerd door Rubinstein en Grid, De Levita Productions is co-producent. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie.

Hatsikidee!

Download de gratis speel app van de Fabeltjeskrant

Download de GRATIS Speel App!

De Fabeltjeskrant Speel app kun je gratis downloaden en bevat 3 spellen.
Ga lekker kleuren, speel memory of speel het raad-het-plaatje-spel!

Voor wie is de App bedoeld?

De app is ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar als ondersteuning bij de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en het vergroten van de concentratie. Onthouden welk kaartje waar ligt, binnen de lijntjes kleuren met je vingers en plaatjes bekijken vanuit steeds een ander perspectief. En wat is er dan leuker om bezig te zijn met je favoriete helden?