Meneer de Uil op de kinderpostzegels in 2018

Kinderpostzegels van De Fabeltjeskrant

Welkom op de officiële website van De Fabeltjeskrant. De nostalgie van De Fabeltjeskrant verschijnt in 2018 op de kinderpostzegels. De iconische serie bestaat dit jaar 50 jaar en viert haar jubileum.

Postzegels van De Fabeltjeskrant

Niet alleen de Kinderpostzegelactie heeft gekozen voor de Fabeltjeskrant. Ook Post.nl brengt een nieuwe serie postzegels uit met daarop de bekende personages uit de Fabeltjeskrant. Vanaf september 2018 kun je met Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf en andere figuren jouw poststukken versturen.

Kinderpostzegels van de Fabeltjeskrant in 2018

Het 50-jarig jubileum en De Fabeltjeskrant-kinderpostzegels

De Fabeltjeskrant is nationaal erfgoed en echt Nederlands. De nieuwe postzegels zijn het cadeautje van Stichting Kinderpostzegels voor de vijftigste verjaardag van de Fabeltjeskrant. Ook PostNL gaat postzegels uitbrengen met Fabeltjeskrant-figuren. In totaal verschijnen er vijfentwintig verschillende velletjes met op ieder vijf zegels en de primeur is voor Meneer de Uil. Elk kwartaal komen er nieuwe velletjes uit. Met een speciale app kunnen de zegels met een smartphone gescand worden en als dat gebeurt, klinkt de tune van de Fabeltjeskrant.

Waar staan kinderpostzegels voor?

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in, zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen.

De missie van Stichting Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kans op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijkertijd kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit.

De Kinderpostzegelactie

Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 was het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen uit groep 7 en 8 gingen dit jaar langs de deuren. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. De Kinderpostzegelactie heeft in 2018 maar liefst € 9.401.715,- opgebracht. Het succes van de Kinderpostzegelactie dit jaar is mede te danken aan het vernieuwde assortiment en de bestel-app waarmee kinderen de bestellingen kunnen plaatsen. Bovendien wordt met de app de leerkrachten werk uit handen genomen.

De opbrengst van de Kinderpostzegelactie gaat naar diverse goede doelen die aansluiten bij het thema: ‘Een goed thuis voor ieder kind’.

De nieuwe bioscoopfilm

De film ‘De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen’ wordt volgens co-producent Robin de Levita: “Een feest voor drie generaties. Eén van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.”

Rubinstein Media, Animatiestudio Grid en De Levita Productions hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie.

Over de film

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland: Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen team Zwart en team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

Meneer de Uil op de Kinderpostzegels in 2018
Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels
Ed en Willem Bever op de Kinderpostzegels
Meneer de Raaf en Lowieke de Vos op de Kinderpostzegels

De Fabeltjeskrant op de Kinderpostzegels

Dit jaar stonden de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de iconische televisieserie is er een ereplaats voor Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels.

Wij nodigen iedereen uit De Fabeltjeskrant-Kinderpostzegels te steunen en hiermee een bijdrage in een goed doel te steken. Meneer de Uil en de lieve kijkbuiskinderen zijn u dankbaar. Oogjes dicht en snaveltjes toe.