Ken jij alle bewoners nog?

Maak kennis met de bewoners uit het Grote Dierenbos

Bont of veren, het maakt allemaal niet uit, in het Grote dierenbos leven alle dieren samen. De een houdt van muziek, de ander van stilte. De een is snel, de ander niet zo. Soms hebben ze ruzie, maar het komt altijd allemaal weer dik in orde.

Je ouders weten het nog, en opa en oma. Nu jij nog: van je tuut-tu-tu-tuut en hatsikidee!

Nog niet alle dieren uit het bos worden hieronder weergegeven. Kom daarom af en toe terug om kennis te kunnen maken met al jouw Fabeltjeskrant helden.

De bekendste bewoner van de Fabeltjeskrant Meneer de Uil

MENEER DE UIL

‘Hallo, meneer de Uil, waar brengt u ons naartoe?’ Dit beroemde lied kent bijna elke vader, moeder, opa en oma. De altijd aardige, rustige verslaggever Meneer de Uil las in de oorspronkelijke serie altijd het laatste nieuws voor uit Fabeltjesland en ook in de nieuwe animatie zal hij dat weer doen. Wat bijna niemand weet is dat hij Jacob heet.
Bewoner Juffrouw Ooievaar van de Fabeltjeskrant

JUFFROUW OOIEVAAR

Juffrouw Ooievaar speelt graag de baas. Ze doet er alles aan om de dingen naar haar hand – pardon vleugel – te zetten. Haar scherpe tong levert haar weinig vrienden op. Toch is ze diep in haar hart een goeierd die haar mededieren graag met raad en daad terzijde staat. In noodgevallen staat zij haar mannetje – pardon vrouwtje – en is zij op haar best. Uiteindelijk verdient ze dan altijd het respect van haar mededieren.
Bewoner Meneer de Raaf uit de Fabeltjeskrant

MENEER DE RAAF

Meneer de Raaf heeft een scherpe snavel. Hij doet niets liever dan de boel op stang jagen, plagen en shockeren. Met name Juffrouw Ooievaar is vaak het onderwerp van zijn droge en ietwat sarcastische opmerkingen. Hij is met grote regelmaat te vinden in het Praathuis, samen met zijn vriend Lowieke de Vos.
De bewoners Ed en Wilem Bever van de Fabeltjeskrant

ED & WILLEM BEVER

De gebroeders Bever zijn van het klussen! Is er iets kapot, dan repareren zij het. Ed, met zwart schort, heeft doorgeleerd voor boekhouder en is de meest serieuze van de broers. Hij probeert zich soms chiquer voor te doen dan hij is en probeert dan bekakt te praten.  Willem, met wit schort, is de jongste van de twee beverbroeders. Hij is de inventiefste en vernuftigste van de twee.
Bewoner Lowieke de Vos Hatsikidee uit de Fabeltjeskrant

LOWIEKE DE VOS

‘Hatsikidee, dat wordt weer smikkelen en smullen’. Lowieke is een lekkerbek en bon vivant en altijd wel in voor een geintje. Zeker als daar nog een gratis hapje of drankje aan vast zit, zoals een driedubbele portie beukennoten of een glaasje prik. Hij is stamgast in het Praathuis, dikke vrienden met Meneer de Raaf en weet met allerlei streken en smoezen keer op keer de dingen naar zijn hand te zetten!
Bewoner Bor de Wolf uit de Fabeltjeskrant

BOR DE WOLF

Bor de Wolf is de vreedzame en emotionele eigenaar van het Praathuis, de stamkroeg waar alle bosbewoners hun dagelijkse dingen bespreken onder het genot van een kopje eikeltjeskoffie. Bor is nogal gauw op zijn teentjes getrapt of voelt zich verstoten. Dan sjokt hij naar het Enge Bos om onder zijn favoriete boom eenzaam op z’n harmonica te spelen.
Bewoner Zoef de Haas uit de Fabeltjeskrant

ZOEF DE HAAS

Zoef de Haas is het snelste dier van het Grote Dierenbos. De snelste uithaler, snelsprokkelaar, optrommelaar, muntenteller. Eigenlijk is het enige wat telt voor Zoef de snelste, de handigste, de beste te zijn in wat dan ook. En Juffrouw Ooievaar bijstaan, al begrijpt hij vaak niet wat zij van hem vraagt. Hij begint zijn zinnen bijna altijd met ‘zoef, zoef’.
Bewoner Gerrit de Postduif uit de Fabeltjeskrant

GERRIT DE POSTDUIF

Ome Gerrit heeft vroeger jarenlang in de duiventopsport gezeten totdat een ongelukje voorgoed een einde maakte aan zijn carrière. Een verhaal dat hij graag steeds weer vertelt. Nu werkt hij op het Dierenbosse Post- en Opduifkantoor, waar een strak bureaucratisch regime wordt gehanteerd. Niemand die het waagt bij het verkeerde loket te gaan staan.
Nieuwe bewoner DJ Wally ingesproken door DJ Armin van Buuren

WALLY WHIPPET

Meer informatie over Wally Whippet a.k.a. DJ Wally volgt binnenkort
Bewoner Chico Lama van de Fabeltjeskrant

CHICO LAMA

Meer informatie over Chico Lama volgt binnenkort.
Nieuwe bewoner Peter Panda uit de Fabeltjeskrant

PETER PANDA

Meer informatie over Peter Panda volgt binnenkort.
Bewoner ZaZa Zebra uit de Fabeltjeskrant

ZAZA ZEBRA

Meer informatie over ZaZa Zebra volgt binnenkort.

Uitgebreide informatie over alle personages van De Fabeltjeskrant vind je op de Fabeltjeskrantpagina van Wikipedia. Bezoek De Fabeltjeskrant op Wikipedia (link opent in een nieuw venster).