Terug van weggeweest!

Meneer de Uil is terug!

Hallo Meneer de Uil, waar brengt u ons naartoe? Naar de officiële website van De Fabeltjeskrant. De Fabeltjeskrant komt met een nieuwe reeks afleveringen en een bioscoopfilm. Wilt u meer weten over De Fabeltjeskrant? Lees dan snel verder.

Meneer de Uil binnenkort weer te zien op televisie!

Ja, het is echt waar. Alle diertjes uit het Grote Dierenbos staan klaar om u en uw kinderen weer te vermaken. Na 1640 afleveringen van De Fabeltjeskrant in de afgelopen 50 jaar, komt er in 2019 een nieuwe serie. De makers hebben de nostalgie weten te waarborgen, ondanks dat het animatie-afleveringen geworden zijn. Alle karakters en decors komen perfect tot hun recht. Wilt u verder kijken op onze website? Klik dan hier.

Luister en zing mee met de liedjes uit de Fabeltjeskrant

Lieve kijkbuis kinderen, Meneer de Uil pakt de fabeltjeskrant weer op en leest als vanouds hieruit voor. Nadat de expositie ‘Fabeltjesland – een reis door 50-jaar Fabeltjeskrant’, een musical en een prachtig boek met nieuwe afleveringen verschenen zijn. Vijftig jaar geleden wenste Meneer de Uil al iedereen “oogjes dicht en snaveltjes toe”. De tentoonstelling Fabeltjesland was een prachtig eerbetoon aan De Fabeltjeskrant.

Bent u benieuwd naar de nieuwe afleveringen en wilt u Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos, Bor de Wolf, Ed en Willem Bever al eerder bewonderen. De nieuwste bioscoopfilm levert gegarandeerd plezier voor jong en oud.

Header banner De Fabeltjeskrant De Film De Grote Dierenbos Spelen

Meneer de Uil in de nieuwste film

Vijftig jaar na de eerste uitzending van De Fabeltjeskrant komt Meneer de Uil terug! Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever uit het Grote Dierenbos in Fabeltjesland beleven hun avonturen dit keer niet op de kijkbuis maar als gloednieuwe animatiefilm in de bioscoop. De film ‘De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen’ is vanaf 19 december te zien.

Georgina Verbaan en Richard Groenendijk zijn onderdeel van de stemmencast voor ‘De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen’! Georgina spreekt de stemmen in van “tuut-tuut-tuut-tuut” Truus de Mier en Zaza Zebra en Richard Groenendijk is vanaf de kerstvakantie te horen als Ed & Willem Bever. Elsje Scherjon, die vanaf het eerste moment de stem van Juffrouw Ooievaar heeft ingesproken, doet dat nu ook voor de bioscoopfilm. Niemand minder dan Armin van Buuren sprak de stem in van het nieuwe personage DJ Wally. Armin heeft ook een gedeelte van de muziek voor de film verzorgd.

De film wordt een feest voor drie generaties; één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke introductie van De Fabeltjeskrant. Dit najaar viert De Fabeltjeskrant uitgebreid het 50-jarig jubileum met onder meer de bioscoopfilm, een boek, de Kinderpostzegelactie en een tentoonstelling in Rotterdam.

Gebruik Meneer de Uil zonder achtergrond

Over De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland: Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen team Zwart en team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

‘De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen’ wordt geproduceerd door Rubinstein en Grid, De Levita Productions is co-producent. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie.

Leuke feitjes over Meneer de Uil

Wist u dat Meneer de Uil, wanneer hij alle kindjes een goede nachtrust wenst, dit doet door middel van een omgekeerde knipoog? Een open knipoog, waarbij de ogen gesloten zijn en hij deed dat met zijn rechteroog. In de jaren 70 gaf Meneer de Uil af en toe een knipoog met zijn andere oog. Dit was een bewuste grap van de makers. Het viel diverse kinderen op en er werden brieven over gestuurd.

Wist u ook dat de kunstenares Marie Troost Meneer de Uil heeft ontworpen? Haar inspiratie hiervoor was de grootste uil ter wereld, de oehoe.

Wist u dat Meneer de Uil allerlei toespelingen op de landelijke politiek deed? Hierdoor was het programma ook voor veel volwassen erg attractief om te kijken. Zo werkte in de periode dat Joop den Uyl minister-president was van Nederland, Meneer de Uil die uit de fabeltjeskrant voorlas bij veel volwassenen op de lachspieren.

Lees alles over Meneer de Uil op Wikipedia.

Blijf nu op de hoogte van alle ontwikkelingen via De Fabeltjeskrant Facebookpagina. Like onze pagina en wij informeren u graag over alle activiteiten die Meneer de Uil gaat ondernemen. Veel kijkplezier.