Nederlands meest succesvolle kinderprogramma aller tijden!

De Fabeltjeskrant Evenementen

Welkom op de officiële website van De Fabeltjeskrant. 50 jaar na het vertonen van de eerste afleveringen komen er verschillende De Fabeltjeskrant-evenementen naar u toe. Het Grote Dierenbos is in 2019 weer op uw televisie, tablet of telefoon te bewonderen. Wilt u naast deze afleveringen ook meer weten over de evenementen? Bezoek onze website of like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte.

Evenementen & Nieuwe Afleveringen

Kunt u ook niet genoeg krijgen van De Fabeltjeskrant? Na een tentoonstelling, musicalvoorstellingen en museum-exposities nu weer gewoon vertrouwd op uw televisie, tablet of mobiele telefoon. 2019 belooft weer het jaar van De Fabeltjeskrant te worden. Het meest succesvolle Nederlandse kinderprogramma maakt zijn rentree. Een volledige animatie zonder de nostalgische waarde te ontkennen, want de makers van de nieuwe afleveringen hebben alles in het werk gesteld om de oude afleveringen en verhalen van De Fabeltjeskrant in ere te houden. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en De-Fabeltjeskrant-evenementen? Like dan de Facebookpagina van de Fabeltjeskrant.

50 jaar Fabeltjeskrant heeft 1600 afleveringen opgeleverd en nu komen er dus weer nieuwe afleveringen. Wist u dat de afleveringen van De Fabeltjeskrant van Zweden tot Japan te zien zijn geweest?

Wat kunt u zoal verwachten in de nieuwe afleveringen? Meneer de Raaf, Truus de mier, Bor de Wolf, de Gebroeders Bever (Ed en Willem) en natuurlijk Meneer de Uil nemen u weer mee in al hun avonturen. Actueel en scherp voor jong en oud.

Over de Film van de Fabeltjeskrant

Over de film

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland; Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land, maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote-Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen team Zwart en team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

“De film wordt een feest voor drie generaties”, stelt producent Robin de Levita. “Eén van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.”

Rubinstein Media, Animatiestudio Grid en De Levita Productions hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de vroegere televisieserie.

Met de bioscoopfilm wordt de vijftigste verjaardag van de iconische televisieserie gevierd. In totaal werden er tussen 1968 en 1992 meer dan 1600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.

Bor de Wolf uit de film De Grote Dierenbos Spelen
Bekendste karakter uit de Fabeltjeskrant Juffrouw Ooievaar
Lowieke de Vos Hatsikidee en Meneer de Raaf
Header background voor Karakter uit de Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant Evenementen

De Fabeltjeskrant is druk bezig in overleg met Meneer de Uil verschillende activiteiten te ontplooien. Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten? Bezoek dan onze FaceBookpagina, want hierop zal Meneer de Uil alle activiteiten en nieuwtjes uitbrengen.

Wilt u meer weten over de Fabeltjeskrant? U kunt het boek ‘Hallo, Meneer de Uil’ nu al bestellen.

Vijftig jaar geleden las Meneer de Uil voor het eerst voor uit de Fabeltjeskrant. Generaties ‘kijkbuiskinderen’ groeiden op met Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en al die andere bekende dieren uit het Grote Dierenbos. ‘Hatsikidee’, ‘Tuut-tuut-tuut-tuut’ en natuurlijk ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ zijn gevleugelde uitspraken, die voor altijd in ons collectieve geheugen staan gegrift.

‘Hallo, Meneer de Uil – 50 jaar Fabeltjeskrant’ vertelt voor het eerst het complete verhaal van de totstandkoming van dit unieke tv-instituut, de dieren uit Fabeltjesland en de mensen achter de schermen. Het boek staat bol van de mooie plaatjes en exclusief archiefmateriaal. Ontdek opnieuw de muziek, de dubbele bodems en de diepere lagen. Want dieren zijn immers precies als mensen.

Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Header banner boek 50 jaar de Fabeltjeskrant